A konyhasó

 

Egyike a legmérgezőbb drogoknak. A konyhasó olyan erős méreg, hogy egy pohár erős konyhasóoldat alkalmas lehet egy emberi élet kioltására. A konyhasó szervetlen anyag, ezért enzimeket egyáltalán nem tartalmaz. Ahogy az ember vagy állat nem tud táplálkozni kőporral vagy vasreszelékkel, úgy szervezetünk sincs berendezkedve a konyhasó következmények nélküli fogyasztására. Ezt a tényt igazolja az is, hogy ha csak teheti kiválik szervezetünkből. ( verejték, vizelet ). Annyi só, amennyire az embernek szüksége van, bőségesen rendelkezésre áll a növényekben. A konyhasó fogyasztása szomjúságot okoz. Ez azért lehet, mert a só testidegen anyag és a szervezet méregteleniteni akar, vízzel akarja távoztatni. Minél több sót fogyaszt valaki, annál gyakrabban kínozza a szomjúság és éhségérzet. Az a sómennyiség melyet a szervezet nem tud kiválasztani megülepszik a szervezetben. Ez aztán sok bajnak lehet az eredője, de elsősorban az artériákat meszesíti el. A konyhasó - túlzott fogyasztás esetén - megsemmisíti a vitaminokat és az enzimeket is ezért rákkeltő. A konyhasó éppen olyan idegen testünk számára, mint a vegyi gyógyszerek.

Az ókori egyiptomiak a sót balzsamozásra használták. Vegyük észre a burkolt figyelmeztetést !